2009. november 27., péntek

Könvytár reklám

Hát ma is csak egy újabb érdekességre futja.



Messziről látszik, hogy ez egy amatőr reklám, valaki otthon hegesztette a sufniban. Viszont érezni benne azt az erőt, ami mellé már csak egy valag pénz kellene, hogy a minősége is profi legyen.
............................................................................................................................................................

1 megjegyzés:

Gajdó Kristóf írta...

De igazából, azért postoltam ezt a videót, mert én is szeretnék valamilyen formán könyvtárreklámot csinálni. Nem ilyen jellegűt terveztem eredetileg, de ezt sem tartom rossz iránynak. Illetve nem csak a könyvtárat, hanem magát a könyvolvasás élményét is szeretném reklámozni. Na de erről kellene írnom egy új bejegyzést, ahol már felvázolok egy storyboardot is.
De addig is azt mindenképp le kell írjam, hogy úgy képzeltem el elsőre a reklám spotot, hogy sok finom részlettel érzékeltetném az olvasás fizikai élményét úgy, ahogyan a Szindbád c. filmben érzékelteti Huszárik az ételek ízét képekben. Például olyan képsorokat vennék fel, hogy közeliben mutatva valaki végighúza az ujját egy papír felületén, kinyit egy könyvet, és egy mély lélegzettel beszívja a nyomdafesték és a papír illatát, kinyit egy gyönyörű, hatalmas képeskönyvet, és végig futtatja a szemét az oldalakon, stb. Utána/közben a kamera végighalad a hatalmas olvasótermeken, bemutatja az olvasóközönséget, stb. És valami olyasmi szöveg lenne mellé, hogy „az olvasás élménye", vagy valami ilyesmi.
Vagy egy pofátlanabb spot: csajozás a könyvtárban - gyönyörű lányokat mutatni, ahogy nagy élvezettel olvasgatnak magányosan, vagy barátnőikkel a könyvtárban. S valami ilyesmi üzenetet mögébiggyeszteni: „nem csak emiatt érdemes könyvtárba járni...". Biztos jóképű pasikkal is működne a dolog, de az kit érdekelne, a lányok úgyis járnak könyvtárba. Ja, és hát természetesen ennek előképe a már előzőekben postolt könyvtáras kóla reklám.